Thursday, 9 October 2014

cerita sepanjang 2014 (part 4)

sambil2 tunggu gaji hujung bulan june untuk order set shaklee aku mengira hari CD. dan akhirnya sampailah aku ke CD30. period aku still x datang, aku tunggu lagi. CD31 ,CD32.. x datang jugak. heran. selalunya CD25/26 dah datang dah. so aku pon check je la UPT. Allahhuakbar! Allah maha besar!.. aku memang x sangka, UPT aku tve!! tapi aku takut jugak sebenarnya. mana taw kot2 false reading je.. oke , aku tenang lagi. aku tunggu next week untuk repeat UPT. next week aku repeat UPT dan result tetap tve. aku betol2 terharu + hepi + sampai x tahu nak imagine macammana. aku diamkan dulu. aku takut nak announce, walaupon untuk bagitahu huband aku sendiri. sebab aku sendiri pon takut akan kemungkinan2 yang boleh buat aku menangis lagi. untuk confirmkan lagi, so aku repeat test darah beta-HCG lagi. seminggu kemudian result pon ready, confirm! i am preggy!! masa tu aku rasa macam nak sujud syukur je kt depan pc lepas  baca result blood test tu. aku tak sangka yang doa aku telah di makbulkan. hepi memang hepi, tapi dalam masa yang sama aku tetap takut. (paham2 je la, aku nak taip pon x berani ni)

lepas lebih kurang seminggu kemudian baru aku mula realize bailk semua blood result aku. rupa-rupanya blood test beta-HCG yang aku amik masa bulan jun tu dah bagi result yang +ve sebenarnya, cuma aku je yang x berapa nak pandai interprate result tu. tapi test yang seterusnya dah mengesahkan status aku. husband aku cuma taw aku preggy lepas second test UPT. menitis air mata dia bila aku ceritakan status aku. dia sendiri pon excited + takut. so kami berdua decide untuk rahsiakan dulu tentang status aku dari sesiapa pon, tunggu hingga ada baby bump. (padahal kami risau akan kemungkinan2 yang x sepatutnya).

## next story ??  to be continue..

1 comment:

  1. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete